AROMA 1990
slide01 slide02 slide03 slide04 slide05 slide06 slide07
Početak
Aroma

Firma Aroma1990 je nakon dugogodišnjeg iskustva njenih utemeljivača Dinić Vasilija (1936-2007) i Dinić Ratomirke u rukovodećim poslovima u hemijskoj industriji bivše Jugoslavije, osnovana 1990, kao jedna pod prvih privatnih firmi koja je osnovana u to vreme.

Kao prva firma u Srbiji koja je pokrenula proizvodnju mirisa za potrebe kozmetičko - sapunske i deterdžentske industrije, kao i proizvodnju prehrambenih aroma i boja za potrebe prehrambene industrije, svoju delatnost od 2000 godine nastavlja da širi u pravcu proizvodnje desertnih preliva, kečapa, tople čokolade, začina, jodiranja i pakovanja kuhinjske soli, prehrambenih aroma i boja za kućnu upotrebu, nadeva za pekarstvo i poslastičarstvo.
 
Od 2013 Firma "AROMA 1990" izdvaja uz osnivanje firmu D.O.O. "Aroma Kruševac" koja nastavlja program mirisa za potrebe deterdžentsko – kozmetičke industrije i program prehrambenih aroma i boja, a firma "Aroma 1990" se fokusira i njena dominantna aktivnost je proizvodnja desertnih preliva, tople čokolade, kečapa, nadeva za pekarstvo i poslastičarstvo, prehrambene arome i boje za kućnu upotrebu, instant proizvoda od kafe (2u1, 3u1).

Da je kvalitet uslov opstanka na tržištu, zaposleni u AROMA 1990 znaju od samog osnivanja, što svedoči posedovanje neophodnih svetski priznatih sertifikata kvaliteta, a kao rezultat firmi AROMA 1990 je ukazano poverenje da proizvode robne marke (desertne prelive i topla čokolada) za velike svetske trgovinske lance kao što je METRO CC Srbija i DELHAIZE Srbija.